No menu items!
More

  Poetin keurt betaling aan Shell voor Russisch gasproject goed

  Rusland – Shell ontvangt alsnog geld voor het belang dat het had in Russisch gasproject Sakhalin-2. President Poetin heeft hier volgens de Russische krant Kommersant toestemming voor gegeven. Shell bezat 27,5 procent van Sakhalin-2. Het gaat om 94,8 miljard roebel, omgerekend 1,1 miljard euro. De aandelen worden overgenomen door het Russische gasbedrijf Novatek. Het Russische Gazprom heeft de helft van het project in bezit.

  Shell kondigde vorig jaar aan om te stoppen met activiteiten in Rusland. Het concern koopt geen olie en gas meer van Rusland als gevolg van de Russische invasie van Oekraïne. Om deze reden stopte Shell ook met olieproject Sakhalin-2. Shell probeerde het belang in het project al eerder te verkopen, maar Poetin greep toen in.

  Latest articles

  Related articles

  Geef een reactie

  %d bloggers liken dit: