No menu items!
More

  Topvrouw Marjan van Loon verlaat Shell Nederland

  Den Haag – Shell topvrouw Marjan van Loon neemt vandaag na zeven jaar afscheid als hoogste baas van Shell Nederland. Op 1 april neemt Frans Everts, al 33 jaar actief voor Shell, het van haar over. Van Loon kondigde haar vertrek in februari aan en liet daarbij weten dat ze gaat “genieten van andere dingen dan werk”.

  Bewogen jaren

  Onder haar bewind beleefde het grote olie- en gasconcern een aantal bewogen jaren. Zo was er in 2018 veel politieke verontwaardiging toen Shell en de Belastingdienst een overeenkomst rond het betalen van dividendbelasting aankondigden. Ook verhuisde het hoofdkantoor van Shell naar het Verenigd Koninkrijk, waardoor het bedrijf op papier volledig Brits werd.

  Als aandeelhouder van de NAM was Shell jarenlang verantwoordelijk voor het winnen van gas in Groningen. Ondertussen draait Shell ook financieel op voor het versterken van huizen en het herstellen van schade in het bevingsgebied.

  Onder Van Loon werd Shell naar eigen zeggen ook het eerste concern dat achter het Klimaatakkoord ging staan. In 2021 verloor het bedrijf echter een rechtszaak tegen Milieudefensie, omdat Shell volgens de rechter niet genoeg deed aan het verlagen van de CO2-uitstoot. Met de aanstelling van Everts als topman hoopt Milieudefensie dan ook op een nieuwe koers voor Shell Nederland.

  Latest articles

  Related articles

  Geef een reactie

  %d bloggers liken dit: