No menu items!
More

  Met deze 5 tips verhoog je je sales

  In een competitieve markt zul je als ondernemer hard aan het werk moeten om nieuwe klanten binnen te halen. In deze bijdrage daarom 5 tips die je kunnen helpen om meer te verkopen.

  Breng de juiste focus aan

  Beperk jezelf tot een aantal prospects. Pas je voorstel dus aan op de specifieke klant. Het heeft namelijk geen zin om met hagel te gaan schieten.

  Kies voor structuur

  Het liefst zou je op een dag vijftien mensen bellen, maar je blijft iedere keer weer steken bij acht. Er komt namelijk van alles tussendoor of je verkijkt je erop hoe lang het voorbereiden op een gesprek duurt. Breng dus structuur aan in je werk. Zorg ervoor dat je templates hebt klaarliggen voor contracten en probeer administratieve taken zoveel mogelijk uit handen te geven.

  Ga het gesprek aan

  Wanneer je verkopen gaat zien als een vorm van samenwerken, dan zul je het meeste succes hebben. Ga in gesprekken met potentiële klanten dus niet direct je product aanprijzen, maar vraag goed na over wat hem of haar bezighoudt en in welke situatie zij zitten. Signaleer je een probleem en kun je dit met je product of dienst oplossen? Speel hier dan op in.

  Weet wanneer je beter door kunt naar de volgende

  Wil iemand echt niet kopen? Dan is het beter om verder te gaan. Bedank hem of haar vriendelijk en voorkom dat je tijd verdoet met iemand die niet gaat kopen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

  Ga in gesprek met een beslisser

  Inkopers worden dagelijks gebeld door tien van je concurrenten en de marketingmanager heeft momenteel geen budget. Hier kom je natuurlijk niet verder mee. Richt je op de hoogste verantwoordelijke binnen het beslissingsproces. Als je de directeur hebt weten te overtuigen, dan moet het hele bedrijf mee.

  Latest articles

  Related articles

  Geef een reactie

  %d bloggers liken dit: